Ophaalrok

Niet alle boten kunnen onder de brug. 11,4 staat erop. Voor meer moet ze omhoog.

Haar haar is nog witter dan de kleur van haar jas. Zo wit dat het bijna geel wordt in het licht van de zon. De coupe ziet eruit alsof ze uit één stuk bestaat.
Subtiel duwt ze haar dikke mantel omhoog, haar helblauwe rok komt tevoorschijn en ze trekt hem op zijn plaats. Eerst kijkt ze rond en ze beslist dat ik het mag zien. Misschien denkt ze dat ik ook soms rokken op hun plaats moet trekken. Of het kan haar geen reet schelen.
Ze is iemand die er elke dag op zijn zondags uitziet. Ze is iemand voor wie op zijn zondags eruitzien nog bestaat.

De brug is neer.
De schroothoopboot geraakt er gewoon onderdoor.


Deze morgen staat ze extra vroeg op want ze heeft een afspraak. Eigenhandig zet ze haar kapsel in de juiste vorm. Ze kamt haar haren met een paardenharen borstel. Ze trekt zwarte panty’s aan, zwarte instappers en dan haar helblauwe rok.

Er is niemand in huis. Ze zet twee ontbijtborden op tafel en pakt er eentje weer weg. Ze eet een dikke boterham met jonge kaas en dopt hem in de koffie.

In de hal trekt ze haar dikke mantel aan, pakt haar zwarte handtas als was het een vogelkooi en geeft voor de spiegel haar coupe een laatste duwtje.

Ze stapt door het park, steekt de weg over aan de verkeerslichten – ze hoeft niet te wachten, het licht staat op groen – en van ver hoort ze de bel van de brug. Dan staat ze stil, blijft op een afstand van andere wachtende wandelaars en fietsers en ze voelt hoe haar rok zich een weg naar boven heeft gebaand.

Het moet nu, straks is ze op haar afspraak en ze kan daar toch niet met haar vingers onder haar mantel zitten pulken. Zo meteen moet ze haar jas uittrekken en staat ze voor aap met een rok die tot net boven haar kont komt.

Ze kijkt traag om zich heen, doet alsof ze een wachtende is tussen zovelen. Dan ziet ze me en beslist dat het kan. Ze schuift met haar hand onder haar mantel, eerst links, daarna rechts, en ze voelt hoe de zachte voering over haar donkere panty’s terug op haar plaats glijdt. Op dat moment heeft de brug de daling ingezet.

Foto Daria Shevtsova (Pexels)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *