Trillingen – de podcast

Misleidys Castillo Pedroso
Misleidys Castillo Pedroso

De podcast TRILLINGEN staat online
Daarvoor mocht ik op bezoek bij twee getuigen die te maken kregen met een positieve NIP-test en een zwangerschapskeuze moesten maken.

Laat ik vertellen hoe dat allemaal ging.

‘We gaan op zoek naar persoonlijke verhalen en delen die.’ Zo spraken we af. Ter voorbereiding keek ik naar de heftige film ’24 Wochen’. Als tegengewicht ging ik achteraf wandelen en ik bleef maar rondjes lopen. Waar haalde ik het recht vandaan om daarom te vragen?

Maar ik deed het toch, met tonnen nuance en met respect, en toen we een filmpje hadden gemaakt met de oproep naar mensen die wilden getuigen over hun ervaring met een positieve NIP-test, werd ik een eerste keer overdonderd. Omdat de reacties kwamen. Dat alleen al. 

Het Excel-bestand vulde zich lijntje voor lijntje.
Ik legde mijn vinger op het blad en koos twee getuigen.
En toen mocht ik op bezoek.

Eerst was er koffie. En meteen stapte ik mee in een verhaal waarvan ik slechts twee elementen op voorhand wist: een zwangerschap en een keuze.

Ergens in het begin is er een bloedtest, de NIP-test die bij de baby het syndroom van Down opspoort, en ergens verderop komt de keuze. Daarvoor, daartussen en daarna zijn er dromen, wensen, processen, beslissingen en herinneringen. Naar dat alles mocht ik luisteren.

Ik kan niet anders dan met dankbaarheid naar TRILLINGEN terugkijken. Niets anders dan dankbaarheid. En ik kan niet anders dan te vragen of je deze verhalen wil delen? Want daar zijn ze immers voor.
Deel de link.
Deel TRILLINGEN.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *